top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıatakanatakul18

Başkasının Aracıyla Yapılan Kazayı Kasko Karşılar mı?

Zaman zaman ailenden veya dostlarından biri arabanı kullanabilir. Belki biraz şanssızlık, belki de sürücünün kısa süreli dikkat dağınıklığı nedeniyle de bu sırada aracın zarar görebilir. Kasko Sigortası olanların oldukça merak ettiği konulardan biri “Aracımı başkası kullanırken hasar oluştu, kasko karşılar mı?” sorusudur. O halde bu soruyu yanıtlayalım.


Aracı Başkası Kullanırsa Kasko Hasarı Karşılar mı?

Aracı başkası kullanırsa kasko hasarı karşılayabilir, bu durum teminat kapsamına göre değişebilir. İşte, bu noktada kasko poliçende belirtilen teminatlar oldukça önemli. Çünkü poliçeyi düzenlerken risklere göre teminat ekletmen gerekir. Tercih edeceğin teminatlar, hasar anında sana verilecek hizmetleri ve sunulacak güvenceleri kapsar.

Bu teminatlar kapsamında, aracını başkası kullanırken aldığı hasarı kasko karşılar. Ancak bunun için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Şimdi şartları inceleyelim.

Kaskolu Aracı Başkasının Kullanması Durumunda Hasar Ödeme Şartları

  • Sürücünün trafik kurallarına uyması, alkollü olmaması ve uyuşturucu gibi maddeler kullanmamış olması

  • Kasko Sigortası poliçesinde “tek sürücü indirimi” olmaması

Peki, tek sürücü indirimi ne anlama geliyor?

Kaskoda “Tek Sürücü İndirimi” Nedir?

Kaskoda tek sürücü indirimi, riske dayalı bir indirim türüdür. Bu indirim, kasko yaptıracak kişinin aracını sadece kendisinin kullanacağı durumlarda alınabilir. Yani aracını sadece senin kullandığın durumlarda oluşacak hasarlara karşı güvence sağlamış olursun. Daha az risk durumunda olduğun için de kasko primin daha düşük olur.

Poliçede tek sürücü indirimi varsa bu riski güvence altına almadığın için ortaya çıkan hasarda, indirim oranı kadar muafiyet uygulanır. Yani hasarın bir kısmını sigorta şirketi, kalan kısmını sürücünün kendisi üstlenir ve indirim oranı kadar hasar tazmin ücreti öder.

Kasko Sigortası ile Aracınızın Masraflarını Güvence Altına Alın

Aracın için hala bir Kasko Sigortası’na sahip değilsen en kısa sürede Hyl Sigorta ile bütçene en uygun kasko poliçesini düzenleyebilirsin. Hemen bizimle iletişime geçebilir ya da istersen iletişim sekmesindeki Whatsapp üzerinden teklif al! butonunu kullanıp Whatsapp üzerinden hızlı teklif alabilirsin!

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


Yazı: Blog2_Post
bottom of page